Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ...Χαμός για ένα κεσεδάκι δωρεάν γιαούρτι και λίγο γάλα

Εκατοντάδες άτομα, κάθε ηλικίας σχημάτισαν σήμερα το μεσημέρι ουρές στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, για να πάρουν ένα.... κεσεδάκι γιαούρτι, ένα μπουκάλι γάλα ή λίγο τυρί στο αλουμινόχαρτο, που μοίραζαν δωρεάν κτηνοτρόφοι, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για την καθυστέρηση στις πληρωμές τους από τις γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες παράλληλα πιέζουν για χαμηλότερες τιμές στο γάλα.

Η διαμαρτυρία κτηνοτρόφων της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και άλλων περιοχών της Μακεδονίας, αυτή τη φορά λόγω κρίσης εξελίχθηκε σε δωρεάν συσσίτιο, αφού τα δωρεάν προϊόντα έγιναν ανάρπαστα από ανθρώπους που δυσκολεύονται πλέον να προμηθευτούν τα απαραίτητα.
Ηλικιωμένοι, αλλά και νέοι, γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, οικογένειες και μοναχικά άτομα, περικύκλωσαν τα τρία φορτηγάκια από τα οποία οι κτηνοτρόφοι ξεφόρτωναν και μοίραζαν περίπου 1.000 μπουκαλάκια γάλα του μισού λίτρου, σχεδόν 900 κεσεδάκια γιαούρτι και 200 κιλά τυρί, συνολικά περίπου 1 τόνο γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία εξαφανίστηκαν σε λιγότερο από μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: