Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Α.Σαμαράς σε Ισραήλ: "Μαζί θα πορευτούμε στην Α.Μεσόγειο"
  • Η ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία και η από κοινού αντιμετώπιση της πρόκλησης ασφάλειας στην Α.Μεσόγειο κυριάρχησαν στην επίσκεψη.... και στις δηλώσεις του Α.Σαμαρά στο Ισραήλ. Ο Α.Σαμαράς τάχθηκε όχι απλώς υπές της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά ζήτησε και την εμβάθυνσή της, ενώ οι συνεργάτες του,......
υπογράμμιζαν ότι "Η Ν.Δ. θα προχωρήσει τις συμβάσεις των συλλογών SPICE, καθώς και όποια άλλη προμήθεια συστημάτων από το Ισραήλ ζητήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έγινε δεκτός με τιμές πρωθυπουργού (συνοδεύεται και από τον υπεύθυνο του Τομέα Εξωτερικών, βουλευτή Πάνο Παναγιωτόπουλο) και στην συνάντησή του με το πρωθυπουργό του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου προκύπτει "απόλυτη ταύτιση" σε ότι αφορά την γεωπολιτική συναντίληψη για την περιοχή της Α.Μεσογείου και το μέλλον της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας.
 Είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης ενός ελληνικού κόμματος που πρακτικά βρίσκεται στην αντιπολίτευση, επισκέπτεται το Ισραήλ και έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας
Κατά τις συζητήσεις τέθηκε όλη η αντζέντα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, από την αμυντική συνεργασία μέχρι την κατάσταση όπως εξελίσσεται στην Α.Μεσόγειο, απέναντι στην Τουρκία.
«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα. Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα» σημειώσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί οι συνομιλίες μου εδώ είναι ουσιαστικές και θα αποδώσουν».
Επίσης ο Α.Σαμαράς σήμερα συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ντάνι Αγιάλον.Παράλληλα επισκέφθηκε στο Μνημείου του Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post είπε ότι η 

ΝΔ θα συνεχίσει να τις πολιτικές Παπαπανδρέου υπέρ των Ισραηλινών.

«Για δεκαετίες το κόμμα μου, η ΝΔ, στηρίζει μία πιο ισορροπημένη προσέγγιση στην Μέση Ανατολή. Η καθιέρωση δυνατότερων δεσμών με το Ισραήλ είναι μία από τις πολύ λίγες πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού που εμείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης στηρίξαμε με όλη μας την καρδιά. Στην πραγματικότητα τον ενθαρρύναμε δημοσίως στο κοινοβούλιο να το πράξει. Και όταν το έπραξε σταθήκαμε δίπλα του σε αυτό το θέμα» υπογράμμισε στην εφημερίδα ο Αντώνης Σαμαράς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: