Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.....ΚΛΕΨΑΝ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΛΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΩΣ ΧΑΛΚΟΣτο στόχαστρο αγνώστων μπήκε το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Μάκρη...
Αλεξανδρούπολης όταν ιερόσυλοι διέρρηξαν την είσοδο του ναού, εισήλθαν στο χώρο και άρπαξαν τη χάλκινη κολυμβήθρα που χρησιμοποιείται για τις βαφτίσεις.


Οι δράστες ωστόσο, όπως γράφει το e-evros.gr δεν αρκέστηκαν μόνον στην κλοπή της κολυμβήθρας, αλλά αφαίρεσαν και σημαντικό χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο της εκκλησίας. Ο ιερέας του ναού πατέρας Ιωάννης σοκαρισμένος κάνει έκκληση να επιστραφεί αυτό το ιερό σκεύος έστω και κρυφά.


Το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία η οποία και αναζητά τους δράστες.


Η κατάσταση με του γνωστούς «κυνηγούς χαλκού» που… κυνηγούν σε όλη την Ελλάδα, αφαιρώντας οτιδήποτε έχει χαλκό, έχει ξεφύγει τελείως.

Κλοπές αντικειμένων που περιέχουν χαλκό σημειώνονται τακτικά και στον νομό Έβρου αλλά η αφαίρεση κολυμπήθρας είναι πρωτοφανές γεγονός.

Η τιμή του χαλκού τον τελευταίο καιρό έχει ανέβει κατακόρυφα, έχοντας ξεπεράσει τα 8.500 δολάρια ανά τόνο, με αποτέλεσμα το ζήτημα που έτσι και αλλιώς παρατηρείται, να έχει πάρει οξυμένες διαστάσεις.


Από καπάκια υπονόμων, μέχρι κάγκελα από προστατευτικά κιγκλιδώματα γεφυρών, αλλά και μετασχηματιστές από εργοστάσια και κολόνες της ΔΕΗ, η γραμμές και καλώδια του ΟΣΕ αλλά και κάθε άλλο αντικείμενο που περιέχει χαλκό εκτείνεται η… δραστηριότητα αυτών που κυνηγούν στον χαλκό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: