Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Putin: "Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βοήθησαν στη δολοφονία Qaddafi" - "Κάποιοι θέλουν να μετακινήσουν τη Ρωσία στο περιθώριο των εξελίξεων ώστε να μην παρεμβαίνει στην παγκόσμια διακυβέρνηση"Ο Ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin κατηγόρησε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Μόσχα ότι..... αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εμπλέκονται στη σύλληψη και εκτέλεση του Muammar Qaddafi. Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός της Ρωσίας συνδέει τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις με το θάνατο του πρώην ηγέτη της Λιβύης. «Ποιος το έκανε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Putin απατώντας σε σχετική ερώτηση «UAV συμπεριλαμβανομένων και αμερικανικών, επιτέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή του.

Μετά μέσω των ειδικών τους δυνάμεων –οι οποίες δεν έπρεπε να υπάρχουν καν εκεί- έφεραν στην τοποθεσία την αποκαλούμενη ως λιβυκή αντίσταση και τον σκότωσαν χωρίς καν δίκη ή τουλάχιστον ανάκριση», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Ο Putin στη συνέχεια επέκρινε και τον πρώην Αμερικανό προεδρικό υποψήφιο John McCain ο οποίος είχε γράψει στο twitter ότι «η Αραβική άνοιξη μπορεί σύντομα να έρθει και στη Ρωσία».
«Ξέρω τον McCain» είπε ο Putin, προσθέτοντας πως δεν θα ήθελε να τον αποκαλέσει ως φίλο για να συμπληρώσει:
«Το σχόλιο αυτό δεν είχε στόχο εμένα. Είχε ως στόχο τη Ρωσία. Κάποιοι θέλουν να μετακινήσουν τη Ρωσία στο περιθώριο των εξελίξεων ώστε να μην παρεμβαίνει, ώστε να μην παρεμβαίνει στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Ακόμη όμως φοβούνται τις πυρηνικές μας δυνατότητες και για αυτό ακριβώς το λόγο τους εκνευρίζουμε. Έχουμε τη δική μας ανεξάρτητη γνώμη και διεξάγουμε τη δική μας ανεξάρτητη πολιτική. Και αυτό είναι ξεκάθαρο ότι ενοχλεί κάποιους», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: