Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Τι κρατούν οι Ιρανοί στα χέρια τους με το RQ-170 Sentinel ?? ΟΜΠΑΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ......

Μέσα σε ένα κλειστό γυμναστήριο, με υγρό πάτωμα, παρουσίασαν οι Ιρανοί το τελευταίο τους απόκτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες: Το μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροπλάνο RQ-170 Sentinel. Ο Πρόεδρος Ομπάμα
το ζήτησε πίσω, και η φημολογία στο Διαδίκτυο για τον λόγο αυτής της κίνησης, δίνει και παίρνει. Σύμφωνα με ορισμένους, εικάζεται ότι το RQ-170 Sentinel έχει εγκατεστημένο παρόμοιο ραντάρ με το AN/APG-81 του μαχητικού πέπτης γενιάς F-35 Joint Strike Fighter, μαζί με προηγμένους αισθητήρες SIGINT και φωτογραφικές μηχανές.
 

Πολλοί στοιχηματίζουν ότι το Πεκίνο ενδιαφέρται για τη χρήση τηε τεχνολογίας που ανακτάται από αυτό το αεροπλάνο, για την ανάπτυξη αντιμέτρων σε μερικούς από τους πιο προηγμένους αμερικανικούς αισθητήρες.

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με αυτό που παρουσίασαν οι Ιρανοί ως ένα RQ-170, και για το οποίο πολύ ειδικοί του χώρου εξέφρασαν αμφιβολίες για την γνησιότητα του δείγματος: Το Ιράν έχει κατεβάσει τουλάχιστον 4 τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ τους τελευταίους 12 μήνες (δεν υποστηρίζεται από φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία), με τους Ιρανούς να έχουν συναρμολογήσει ένα αεροπλάνο από τα συντρίμια αυτών. Εάν αληθεύει αυτό, θα σήμαινε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη χάσει ένα σημαντικό ποσό των κατασκοπευτικών ρομπότ στο Ιράν.

Το πιθανότερο σενάριο παραμένει να είναι ότι το RQ-170, για τεχνικούς λόγους, έκανε βαρειά προσγείωση στην επικράτεια του Ιράν, αλλά δεν καταρρίφθηκε από τους Ιρανούς, όπως αρχικά ισχυρίστηκε η Τεχεράνη για λόγους προπαγάνδας. Το ότι αυτό το αεροπλάνο που παρουσίασαν οι Ιρανοί δεν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που παρουσιάστηκε σε φωτογραφίες από το Κανταχάρ του 2009, σημαίνει απλά ότι πρόκειται για μια ελαφρώς διαφορετική παραλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: