Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Ισραήλ προς ΗΠΑ:12 ώρες προειδοποίηση για την επίθεση στο Ιράν"


Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας  «The London Times» Ισραηλινοί επίσημοι οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Αμερικανό αρχηγό του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων  στρατηγό Martin Dempsey –ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ-  κατέστησαν σαφές πως η Ουάσιγκτον δεν θα έχει πάνω από....
12 ώρες προειδοποίηση όταν το Ισραήλ αποφασίσει να κτυπήσει το Ιράν.
Επιπρόσθετα από την κυβέρνηση Netanyahu έγινε επίσης γνωστό στον στρατηγό Dempsey πως η επίθεση θα είναι σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, αντίθετα το Ισραήλ θα προχωρήσει μόνο του σε μια πιθανή επίθεση.
Πηγές των «London Times» από το Ισραήλ, αναφέρουν πως το τελευταίο φοβάται πως αν δοθεί μεγαλύτερη προειδοποίηση στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Obama θα επιχειρήσει να «τορπιλίσει» την ισραηλινή επιχείρηση φοβούμενος πως το Ιράν θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ και κατά συνέπεια άνοδο της τιμής του πετρελαίου κάτι που θα έβγαζε εκτός τροχιάς τις ήδη προβληματικές οικονομίες της Δύσης.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ απευθυνόμενος στον Dempsey είπε: «Είμαι σίγουρος πως από αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές. Είναι μια μάχη που δεν ανήκει αποκλειστικά στο Ισραήλ ή στις ΗΠΑ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για να κάνουμε τον κόσμο πιο ασφαλή».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: