Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝbomba-1-naiΚαθηγητής Πανεπιστημίου και πυρηνικός επιστήμονας σκοτώθηκε, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του από οδηγό μοτοσικλέτας στην Τεχεράνη. Δύο άνθρωποι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα που προσέγγισε το αυτοκίνητο του Ιρανού επιστήμονα. Ο ένας τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο.

Ο Ιρανός επιστήμονας εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr. Ο αντικυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή πανεπιστημίου στην Τεχεράνη και ότι στόχος της είναι η όξυνση της κατάστασης και η διατάραξη των εκλογών στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Η επίθεση θυμίζει αρκετά τις επιθέσεις κατά πυρηνικών επιστημόνων στο Ιράν πριν από ένα περίπου χρόνο. «Η βόμβα ήταν μαγνητική, όμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των επιστημόνων (πριν από έναν χρόνο στην Τεχεράνη) και είναι έργο των σιωνιστών (Ισραηλινών)» δήλωσε ο αντικυβερνήτης Σαφαράλι Μπαράτλου.
Για τις δολοφονίες Ιρανών επιστημόνων το 2010, το Ιράν είχε ρίξει το φταίξιμο στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Και οι δύο χώρες αρνούνται τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: