Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Ξεκληρίζουν την ιρανική πυρηνική επιστημονική κοινότητα!

Image
Mοτοσικλετιστής τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο πλευρό του αυτοκινήτου ενός πανεπιστημιακού, ο οποίος εξερράγη, σκοτώνοντας τον καθηγητή και τραυματίζοντας δύο ακόμη άτομα που επέβαιναν στο όχημα.....
Ο νεκρός είναι ο Μοστάφα Αχμάντι-Ροσάν όπως μετέδωσε το Press TV της Τεχεράνης και είναι ο δεύτερος επιστήμονας θύμα μυστηριώδους βομβιστικής επίθεσης.

 
ImageΠερισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα που σκοτώθηκε σήμερα ύστερα από βομβιστική επίθεση. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του από μοτοσικλετιστή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για τον 32χρονο Mostafa Ahmadi Roshan ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος εμπλουτισμού ουρανίου στις εγκαταστάσεις Natanz στην επαρχία του Isfahan.
Το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες αναφέρει πως ένας μοτοσικλετιστής «κόλλησε» στο πλάι του αυτοκινήτου μια μαγνητικού τύπου βόμβα η οποία πυροδοτήθηκε λίγο μετά με αποτέλεσμα το θάνατο του Ιρανο΄που επιστήμονα και τον τραυματισμό δύο άλλων ατόμων.
Ο Safarali Baratloo  βοηθός του  κυβερνήτη της επαρχίας κατηγόρησε το Ισραήλ για τη βομβιστική αυτή επίθεση λέγοντας πως το προφίλ της επίθεσης είναι το ίδιο με ανάλογες επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε άλλους επιστήμονες που εργάζονταν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν τον περασμένο χρόνο.
«Η βόμβα ήταν μαγνητικού τύπου ίδια με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για την δολοφονία επιστημόνων πριν ένα χρόνο και υπεύθυνο είναι το Ισραήλ». Δήλωσε ο Baratloo.
Αρκετοί είναι οι Ιρανοί πυρηνικοί επιστήμονες οι οποίοι έχουν σκοτωθεί τον τελευταίο καιρό από βομβιστικές επιθέσεις και το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ, για αυτές τις επιθέσεις.
Όσο για το μήνυμα που θέλουν οι βομβιστές να περάσουν στην ιρανική –μικρή εκ των πραγμάτων - κοινότητα των πυρηνικών επιστημόνων είναι πως πουθενά δεν είστε ασφαλείς, όπου και εάν είστε θα σας βρούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: