Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ..... << ΑΝ ΞΑΝΑ ΡΘΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ >>

Τύμπανα πολέμου στον Περσικό Κόλπο...

Τύμπανα πολέμου στον Περσικό ΚόλποΤο Ιράν θα αναλάβει δράση αν επιστρέψει στον Περσικό Κόλπο το Aμερικανικό αεροπλανοφόρο...που αναγκάστηκε να φύγει λόγω των στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποίησε το ναυτικό του Ιράν, σύμφωνα με τον αρχηγό του Ιρανικού στρατού Ataolllah Salehi. «Το Ιράν δε θα επαναλάβει την προειδοποίησή του… το αεροπλανοφόρο του εχθρού μεταφέρθηκε στη θάλασσα του Ομάν εξαιτίας της άσκησής μας. Προτείνω με έμφαση στους Αμερικανούς να μην επιστρέψουν στον Περσικό Κόλπο», δήλωσε ο Salehi.

«Τους συμβουλεύω, τους προτείνω και τους προειδοποιώ (τους Αμερικανούς) να μην επιστρέψουν στον Περσικό Κόλπο γιατί συνήθως δεν προειδοποιούμε δεύτερη φορά», φέρεται να είπε ο Salehi, ο οποίος δεν ονόμασε συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο, ούτε έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα αντίποινα του Ιράν σε περίπτωση που επιστρέψει.
Το Ιράν συμπλήρωσε 10 μέρες ασκήσεων στον Περσικό Κόλπο τη Δευτέρα και απείλησε κατά τη διάρκειά τους πως αν ξένες δυνάμεις επιβάλουν κυρώσεις στις εξαγωγές του, θα απέκλειε τα στενά του Ορμούζ, μέσω των οποίων γίνεται το 40% της παγκόσμιας εξαγωγής πετρελαίου.
Η Αμερικανικός Πέμπτος Στόλος απάντησε δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στους Ιρανούς να διακόψουν την πρόσβαση στα στενά. Αργότερα το Ιράν τόνισε  λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να αποκλείσει τα στενά, παρά μόνο σε ασκήσεις ετοιμότητας αλλα δεν θα ανεχτει αλλες επιθετικεσ κινησεις απο πλευράς Αμερικης .
Επίσης, το Ιράν δήλωσε τη Δευτέρα πως εκτόξευσε με επιτυχία δύο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά τη διάρκεια της ναυτικής άσκησης, κάνοντας έτσι επίδειξη ισχύος σε αντίδραση της όλο και αυξανόμενης διεθνούς πίεσης σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.
Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες της Δύσης ότι κατασκευάζει μυστικά ατομικές βόμβες και δηλώνει πως χρειάζεται την ατομική ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρισμού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δεν έχουν αποκλείσει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που το Ιράν δε συμμορφωθεί με τις επιταγές της Δύσης. Η ΕΕ σκέφτεται να υποστηρίξει το εμπάργκο των ΗΠΑ, οι οποίες αύξησαν την πίεση στο Ιράν, βάζοντας περιορισμούς στις συναλλαγές της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: