Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Διεκόπησαν οι συνομιλίες για το PSI - Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις


Όπως ανέφερε σε μια προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο IIF (Institute of International Finance ) οι συζητήσεις για το ελληνικό PSI διεκόπησαν για "την καλύτερη αφομοίωση των μέχρι τώρα δεδομένων και την περαιτέρω αξιολόγηση των στοιχείων".
Ειδικότερα η ανακοίνωση των κυρίων ....
Charles Dallara και Jean Lemierre, επικεφαλής της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων του ΙΙF, αναφέρει:
«Οι κύριοι Charles Dallara και Jean Lemierre, συνέχισαν σήμερα τις συζητήσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για ένα εθελοντικό PSI στη βάση της συμφωνίας των Ευρωπαίων πολιτικών αρχηγών της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.
Δυστυχώς όμως και παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η διαπραγμάτευση επί της πρότασης που κατέθεσε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών, η οποία περιλαμβάνει 50% κούρεμα στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές και διαγραφή χρέους έως το ύψος των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να τύχει θετικής ανταπόκρισης από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των αντισυμβαλλόμενων μερών διεκόπησαν ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική προσέγγιση στην δρομολογούμενη  συμφωνία. Ελπίζουμε πάντως πως η Ελλάδα, με τη βοήθεια της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να επανέλθει στις συζητήσεις με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καταλήξει σε μια επωφελή για όλες τις πλευρές συμφωνία, σε εθελοντική βάση και στα πλαίσια των συμφωνηθέντων στις 26/27 Οκτωβρίου. Κάτι που θα είναι σε όφελος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωζώνης».
Θα φανεί πάντως εάν πρόκειται όντως για εμπλοκή ή πρόκειται περί ενός ελιγμού τακτικής του IIF προκειμένου να αποδεχθεί η Ελλάδα, όλους του δυσμενείς όρους που προκύπτουν από τη νέα δανειακή σύμβαση.


ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ?? ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια: