Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

1.Πυρηνικός πόλεμος


Ένα εξίσου καλό και δημοφιλές σενάριο για την συντέλεια του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, είναι και αυτό της πυρηνικής καταστροφής μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο. Ο κόσμος μας σήμερα, δεν έχει γνωρίσει άλλο.... πυρηνικό πόλεμο εκτός από της δύο πυρηνικές εκρήξεις στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.

Το γνωστό "μανιτάρι", αποτέλεσμα μιας πυρηνικής έκρηξης.

Οι χώρες ανά την υφήλιο, συνεχίζουν να αυξάνουν τον πυρηνικό τους εξοπλισμό, ενώ κάθε λίγο, οι χώρες που δηλώνουν πως έχουν πυρηνικά, όλο και αυξάνονται. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο, να γίνει χρήση όπλων πυρηνικής τεχνολογίας, από αυτόνομες τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν σίγουρα καταστροφικό, καθώς θα πυροδοτήσει ένα ασταμάτητο κύμα αντεπιθέσεων.

Όποιος και να κάνει την αρχή, το σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντεπιθέσεις.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, μπορεί να μην επέλθει ολοκληρωτικός αφανισμός της ανθρωπότητας, αλλά ο πυρηνικός χειμώνας που θα ακολουθήσει θα αλλάξει ριζικά τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Το τέλος του κόσμου έτσι όπως το φαντάζονται στις ταινίες του Hollywood.

2.Έκρηξη ηλίου


Η έκρηξη του ηλίου, είναι από τις πιο ρεαλιστικές θεωρίες καταστροφής του πλανήτη μας, από όλες τις άλλες. Σύμφωνα με υπολογισμούς των αστρονόμων, σε 5 εκατομμύρια χρόνια περίπου, ο ήλιος μας θα έχει εξαντλήσει όλο το υδρογόνο (H) που διαθέτει και καίει αυτή τη στιγμή, και έτσι θα αρχίσει να καίει ήλιο (He). Κατά τη διάρκεια αυτή, ο ήλιος μας, θα έχει κόκκινο χρώμα και θα μεγαλώσει δραματικά το μέγεθός του, αυξάνοντας την μάζα του κατά 30%. Η φάση αυτή, ονομάζεται «red giant», δηλαδή «ερυθρός γίγαντας». Το γεγονός ότι θα αυξήσει τη μάζα του, σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή για τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά του, συμπεριλαμβανομένης και της Γης, μιας και θα απορροφηθούν από τον ήλιο.

Κατά την διάρκεια της φάσης του «ερυθρού γίγαντα», οι κοντινότεροι στον Ήλιο πλανήτες θα απορροφηθούν από αυτόν.

Αμέσως μετά την φάση του «ερυθρού γίγαντα», ο ήλιος θα γίνει εξαιρετικά συμπαγής με αποτέλεσμα να εκραγεί, δημιουργώντας αυτό που λέμε «supernova». 
Δημιουργία ενός Supernova.

 Στην περίπτωση που η Γη μας γλιτώσει χωρίς να απορροφηθεί από τον ήλιο, και πάλι θα είναι καταστροφικό το φαινόμενο του «ερυθρού γίγαντα», καθώς ο ήλιος θα έρθει πολύ κοντά στην Γη, και θα υπάρξει τεράστια αύξηση στην θερμοκρασία του πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί κάθε είδους ζωντανού οργανισμού.

Ακόμα και να μην αποροφιθεί η Γη από τον Ήλιο, θα υπάρχει τέτοια αύξηση της θερμοκρασίας,
ώστε να καταστραφεί κάθε ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη μας. 
3.Σύγκρουση μετεωρίτηΗ θεωρία για τη συντέλεια του κόσμου στον οποίο ζούμε από ένα μεγάλο μετεωρίτη, είναι μία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες. Η καταστροφή της γης με αυτόν τον τρόπο, έχει απασχολήσει αρκετούς ερευνητές και έχει δώσει τροφή για τη συγγραφή αρκετών βιβλίων, ενώ οι κινηματογραφικές ταινίες που βγαίνουν κατά καιρούς, αποτελούν υπερπαραγωγές οι οποίες σπάνε τα ταμία.


Η θεωρία αυτή, δεν ήταν πάντοτε τόσο δημοφιλής. Το 1978 όμως, ένας γεωφυσικός ονόματι Glen Penfield, ανακάλυψε έναν κρατήρα με διάμετρο 180 χιλιομέτρων, ο οποίος δημιουργήθηκε με την πρόσκρουση ενός μεγάλου μετεωρίτη με τη Γη. Ο μετεωρίτης αυτός, έπεσε κοντά στην πόλη Chicxulub στο Μεξικό, και η έκρηξη που προκλήθηκε, είχε ισχύ 100.000.000 μεγατόνων TNT (περίπου 2 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από την μεγαλύτερη έκρηξη που έχει γίνει από τον άνθρωπο μέχρι σήμερα).


Πιο γνωστός μετεωρίτης όμως, είναι αυτός που πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, προκάλεσε τον αφανισμό των Δεινοσαύρων. Μία τέτοια παρόμοια σύγκρουση μετεωρίτη, μπορεί να οδηγήσει στον αφανισμό ολόκληρης της ανθρωπότητας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ο μετεωρίτης να έχει μήκος μεγαλύτερο από 2 χιλιόμετρα. Η σκόνη που θα σηκωθεί και θα καλύψει τους ουρανούς, τα τοξικά αέρια που θα απελευθερωθούν, αλλά και τα τεράστια τσουνάμι που θα σηκωθούν, δεν θα αφήσουν περιθώρια επιβίωσης στους περισσότερους ζωντανούς οργανισμούς.

4.Αλλαγή πολικότητας της ΓηςΗ πολικότητα της Γης, δεν ήταν πάντα έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Στην πάροδο του χρόνου, έχουν καταγραφεί μεγάλες αλλαγές της κατεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου που περιβάλλει την Γη. Μερικές φορές τόσο μεγάλες όσο η πλήρης αντιστροφή της πολικότητας. Η τελευταία πλήρη αντιστροφή, πιστεύεται ότι έγινε πριν 780.000 χρόνια.

Η αλλαγή στην πολικότητα της Γης, είναι από τις δημοφιλέστερες θεωρίες
για την καταστροφή της ανθρωπότητας.

Τα τελευταία 100 μόνο χρόνια, η ένταση του μαγνητικού πεδίου της Γης, έχει μειωθεί περίπου κατά 5%. Το να μειωθεί το μαγνητικό πεδίο της Γης, θα είναι ένα καταστροφικό γεγονός, καθώς χωρίς αυτό θα είμαστε ευάλωτοι στις ηλιακές καταιγίδες (σωματίδια από τον ήλιο). Αυτές οι ηλιακές καταιγίδες, θα καταστρέψουν σιγά – σιγά το στρώμα του όζοντος αφήνοντας ευάλωτους τους ζωντανούς οργανισμούς στις καρκινογόνες ακτίνες του ήλιου.

Η αλλαγή στην κλήση του άξονα της Γης, θα αλλάξει το μαγνητικό πεδίο,
με καταστροφικές συνέπειες για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Εκτός των ηλιακών καταιγίδων, θα υπάρχει και το πρόβλημα της απώλειας του προσανατολισμού στα περισσότερα είδη. Το αποτέλεσμα, θα είναι να μην μπορούν να αναπαραχθούν και να επιζήσουν, επηρεάζοντας καταστροφικά την τροφική αλυσίδα, και κατ επέκταση το σύνολο των ζωντανών οργανισμών επάνω στην Γη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: