Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Συνεργασία Νότιας Κορέας και Τουρκίας στον πυρηνικό τομέα

Βοήθεια στο θέμα των πυρηνικών για την Τουρκία έρχεται από την Νότια Κορέα,η οποία θα βοηθήσει όπως μπορεί στην δημιουργία των πυρηνικών εργοστασίων.

 Προχωράει η Τουρκία την δημιουργία των πυρηνικών εργοστασίων με την βοήθεια της Νότιας Κορέας που δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με την τουρκική κυβέρνηση ώστε να φτιάξουν από κοινού τα πυρηνικά εργοστάσια που η Τουρκία σχεδιάζει να έχει φτιάξει μέχρι το 2020.

Τον Φεβρουάριο λοιπόν ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας μαζί με πολλού επιχειρηματίες... θα επισκεφθεί την Τούρκια και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο αλλά και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ώστε να υπογράψουν συμφωνία τόσο για τα πυρηνικά αλλά και για άλλα θέματα όπως η κοινή επιχειρηματικότητα,με την Τουρκία να θέλει οπωσδήποτε να αυξήσει τις εξαγωγές της στην Νότια Κορέα και να ισοσταθμίσει την ''ζυγαρία''εισαγωγών-εξαγωγών.
Το θέμα της δημιουργίας των πυρηνικών εργοστασίων έχει προκαλέσει ένα κλίμα φόβου στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας και ειδικά την Κύπρο,που σύμφωνα με σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης θα κατασκευαστεί πυρηνικό εργοστάσιο και στα Κατεχόμενα,κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την Κύπρο αλλά και όλη την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: