Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Microchip (RFID) η μελλοντική φυλακή μας;Εισαγωγή -ιστορικό

To μικροτσίπ (RFID) είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που περιβάλλεται για προστασία από πυριτικό άλας (γυαλί) που μπορεί να εμφυτευθεί στο ανθρώπινο σώμα. Τα μοσχεύματα αυτά σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού... προσδιορισμού του ατόμου δηλαδή όλων των ιδιωτικών του δεδομένων, όπως είναι το ιατρικό ιστορικό, τα φάρμακα που πιθανώς παίρνει, τις αλλεργίες που παρουσιάζει, καθώς και άλλα προσωπικά του στοιχεία. 


Το πρώτο πείραμα μόσχευμα (RFID) πραγματοποιήθηκε το 1998 από το Βρετανό επιστήμονα Kevin Warwick . Το 2002, η εταιρία VeriChip πήρε την έγκριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον οργανισμό Διοίκησης τροφίμων και φαρμάκων (FDA) για να εμπορευθεί τη συσκευή στις ΗΠΑ. Μετά την την έγκρισή του περίπου 80 νοσοκομεία και 232 γιατροί έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το σύστημα. Με την εμφύτευση ενός τέτοιου τσιπ που περιέχει το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενή, στα νοσοκομεία  οι γιατροί μπορούν  να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιστορικό ενός άρρωστου ή ενός τραυματισμένου προσώπου. Τα εμφυτευμένα τσιπ είναι αδύνατο να χαθούν, κάτι το οποίο το οποίο θα μπορούσε να μειώσει ή να αυξήσει τις πιθανότητες της κλοπής των πληροφοριών. Ακόμη θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στα σπίτια και τα αυτοκίνητα ειδικοί ανιχνευτές μικροτσίπ έτσι ώστε να μην χρειάζεται κανείς κλειδιά. 

  Προβλήματα - Παρενέργειες

Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει και υπό την έννοια αυτή, υπάρχει εξαιρετική πιθανότητα πέραν των άλλων προβλημάτων να υποκλέψει κανείς ή να αλλάξει ή ακόμα και να διαγράψει το περιεχόμενων των δεδομένων στο (RFID). 

Παραδείγματος χάριν, ο κατάλογος ενός ασθενή με αλλεργίες ή με κάποιες σοβαρές ασθένειες θα μπορούσε να αλλαχτεί κακόβουλα, προκαλώντας τον τραυματισμό ή ακόμη και το θάνατο του, ακόμη η υποκλοπή και η κλωνοποίηση των δεδομένων θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια και την επικοινωνία του ατόμου με φορείς και υπηρεσίες που θα χρησιμοποιούσαν ανιχνευτές (RFID) ή θα μπορούσε να υποκλαπεί όλο το περιεχόμενο του (RFID) και να μεταφυτευθεί σε κάποιο άλλο  πρόσωπο.


Το τελειωτικό χτύπημα στην υποτιθέμενη ασφάλεια του RFID έδωσε ο Jonathan Westhues, ερευνητής που κατάφερε να σπάσει τους κώδικες ασφαλείας  του, αχρηστεύοντας έτσι κάθε σκέψη για την ασφάλεια των δεδομένων που υποτίθεται ότι διασφάλιζε. Έχει κοινοποιήσει την έρευνά του δείχνοντάς  το πόσο εύκολο είναι να αναπαραχθεί ένα τέτοιο εμφυτεύσιμο τσιπ, αλλά έστειλε και τα στοιχεία της έρευνάς του στην εταιρία που έχει αναλάβει την προώθηση του, που  ακόμη δεν έχει πάρει θέση για το θέμα.

Όμως υπάρχουν και άλλα προβλήματα,σύμφωνα με το FDA, η εμφύτευση του τσιπ θέτει μερικούς προβληματισμούς σε σχέση με την υγεία και πιθανά προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει. Θα μπορούσε για παράδειγμα ο οργανισμός ενός ασθενή να αντιδράσει αλλεργικά ή να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση ή ακόμα θα μπορούσε να εμφυτευθεί και σε λάθος μέρος, θα μπορούσε ακόμη, να απομακρυνθεί και να μετακινηθεί μέσα στο σώμα. Το σοβαρότερο πρόβλημα θα μπορούσε να εμφανιστεί εάν το τσιπ αντιδρούσε σε ισχυρή εξωτερική πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Οι ισχυροί μαγνήτες που χρησιμοποιήθηκαν σε έναν ανιχνευτή MRI θα μπορούσαν να καταστρέψουν το μόσχευμα και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα, εσωτερικά και εξωτερικά.

Κτηνιατρικοί και τοξικολογικοί έλεγχοι και μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το 1996 ως το 2006 διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια και αρουραίοι στα εργαστήρια που τους εμφυτεύτηκαν μικροτσίπ ανέπτυξαν μερικές φορές υποδόριος σαρκώματα. Μέχρι στο 10% των εμφυτευμένων (RFID) στα ζώα των εργαστηρίων αναπτύχθηκαν κακοήθης καρκίνοι στον ιστό που περιβάλλει τα μικροτσίπ.  Ο Δρ.  Cheryl  στο Λονδίνο, κτηνιατρικός οικολόγος για το θέμα αυτό στο κρατικό πανεπιστήμιο του Οχάιου, σημείωσε γ΄αυτό το θέμα : "Είναι πολύ ευκολότερο να προκληθεί ο καρκίνος στα ποντίκια από είναι στους ανθρώπους.

Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί παρ΄ ότι θα ήταν ΄΄ευχής έργο΄΄ για τις αρχές  υπάρχουν ακόμη προβλήματα όσον αφορά την εμφύτευση του (RFID) σε άτομα προς παρακολούθηση  κυρίως (για καλή μας τύχη ) τεχνικών προβλημάτων που αφορούν στην κατανάλωση ισχύος του (RFID) όσο και την απόδοση των κεραιών ανίχνευσης .

Θρησκεία

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη αποτελεί ένα ξεχωριστό  κείμενο από τα υπόλοιπα της καινής διαθήκης και λόγω του περιεχομένου του έχει  προκαλέσει τις πιο πολλές συζητήσεις σε κύκλους και έξω από τη χριστιανική παράδοση και θρησκεία. Αποτελεί ένα από τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης και γράφτηκε από τον απόστολο Ιωάννη την περίοδο που ήταν εξόριστος στην Πάτμο το 96 μ.Χ.

 Αποκάλυψη του Ιωάννου κεφ. ιγ' 15-18,  "καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. 16 καὶ ποιεῖ πάντας τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς΄".

Σύμφωνα με τη πεποίθηση  της εκκλησίας  υπάρχει ένα δόλιο σχέδιο που προετοιμάζεται  και εκτελείται σιγά σιγά μία απαραίτητη προετοιμασία που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχομό του αντίχριστου, έτσι προβάλλονται σιγά σιγά τα προτερήματα και ευκολίες του RFID, ότι  θα μας απαλλάξει από την γραφειοκρατία, θα μας είναι χρήσιμο αφού χάρη σε αυτό θα μπορούμε να βρούμε αγαπημένα μας πρόσωπα (άτομα π.χ με άνοια) (ήδη όπως γνωρίζετε είναι ήδη υποχρεωτικό για τα ζώα), δεν θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας κανένα έγγραφο που να υποδηλώνει την ταυτότητά μας και έτσι θα απαλλαχτούμε από ένα σωρό γραφειοκρατικές διαδικασίες, αν τύχει και πάμε για κάποιο πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο ο γιατρός θα έχει όλες τις ιατρικές πληροφορίες που αφορούν τη υγείας, δεν θα χρειαστεί να έχουμε χρήματα μαζί μας ούτε και κανενός είδους, ωστόσο αυτό γίνεται δόλια και με απώτερο σκοπό την υποδούλωση του ανθρώπου και απώλεια της ανθρώπινης ελεύθερης βούλησης αφού ο πραγματικός του σκοπός είναι να εξαναγκάσει με κάθε τρόπο όλους να το βάλουν  έτσι  ώστε όποιος δεν θα το έχει δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει και γενικά να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή.

Συμπεράσματα

Όπως και να έχει, είτε πιστεύει κανείς στις εσχατολογικές ερμηνείες της αποκάλυψης είτε όχι, ένα είναι δεδομένο, ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να ζει ελεύθερος και οποιοδήποτε παρέμβαση, ακόμα και για το ΄΄καλό΄΄ του, όταν φυλακίζει, ή δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για την ελεύθερη βούληση, δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόοδος αλλά σκλαβιά και οπισθοδρόμηση. Οι μηχανές υποτίθεται ότι  φτιάχτηκαν με ένα και μοναδικό σκοπό   να υπηρετούν και να διευκολύνουν τον άνθρωπο και όχι για να γίνουν οι άνθρωποι δέσμιοι των μηχανών, μετατρέποντας έτσι (προς τέρψιν των απανταχού προθύμων) την κοινωνία μας σε ένα απόλυτο μηχανισμό παρακολούθησης .
 
Από το filoumenos

Δεν υπάρχουν σχόλια: