Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Oι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν να μην αντισταθεί σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης!
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln παραμένει αγκυροβολημένο στα Στενά του Ορμούζ, παρά την απειλή του Ιράν ότι δεν θα επιτρέψει σε άλλα αεροπλανοφόρα να διέλθουν από το γεωπολιτικά ευαίσθητο αυτό σημείο διέλευσης του 40% του μαύρου χρυσού σήμερα. Καθώς οι εντάσεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου ...συνεχίζουν να αυξάνονται αργά και σταθερά, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι θα συμμετάσχει σε μια ισραηλινή επίθεση εναντίον της έαν η τελευταία τολμήσει να αντεπιτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Ένας χάρτης που ανάρτησε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του το Ινστιτούτο Stratfor δείχνει ότι το αεροπλανοφόρο USS Lincoln δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση του από τότε που διήλθε από τα στενά πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Ένα άλλο αεροπλανοφόρο, το USS Carl Vinson, επίσης παραμένει στη θέση του, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αξιωματούχοι των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ είναι ικανοποιημένοι με τη στρατηγική θέση των δύο πολεμικών πλοίων, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ιράν, στην οποία σύντομα θα μπορούσαν να εμπλακούν και οι ΗΠΑ.

Οι κόκκινες κουκίδες δείχνουν την θέση των αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό. Οι γαλάζιες κουκίδες δείχνουν τη θέση των αμφίβιων πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post,
ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, Leon Panetta, "θεωρεί ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ισραηλινής επίθεσης εναντίον του Ιράν τον προσεχή Απρίλιο, Μάιο ή Ιούνιο". Η εφημερίδα προσθέτει ότι είναι πιθανό η δήλωση να συνέπεσε με την πληροφόρηση του Panetta για την αναβολή μιας κοινής στρατιωτικής άσκησης Ισραήλ-ΗΠΑ από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Ehud Barack. Η άσκηση αναβλήθηκε για τον προσεχή Μάιο.

Όλα δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους για το χτύπημα του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Σε άρθρο της, η εφημερίδα Washington Post καθιστά σαφές το γεγονός ότι η κυβέρνηση Obama θα τηρήσει τις διακριτικές αποστάσεις και θα αφήσει στο Τελ Αβίβ την πρωτοβουλία της επίθεσης. Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ανοικτά στην επίθεση "μόνο εάν το Ιράν πλήξει στόχους που αποτελούν περιουσία των ΗΠΑ" ή εάν "χτυπηθούν τα αστικά κέντρα του Ισραήλ".


Με άλλα λόγια, εάν το Ιράν επιχειρήσει να αντεπιτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο, κάτι που θα είναι προφανώς αναπόφευκτο, οι ΗΠΑ θα ενταχθούν στις δυνάμεις επίθεσης. Έτσι η κυβέρνηση Obama θα μπορεί να δικαιολογεί τον εαυτό της, καθώς θα λέει στον αμερικανικό λαό ότι οι ΗΠΑ ενήργησαν βρισκόμενες σε αυτοάμυνα, όταν στην πραγματικότητα μια τέτοια σειρά από συντονισμένες εκδηλώσεις είναι κάτι παραπάνω από προφανής.


"Εϊναι σαφές ότι αυτό που άφησαν οι ΗΠΑ να εννοηθεί στο δημοσίευμα των Washington Times είναι ότι, εάν το Ιράν δεχθεί επίθεση, του απαγορεύεται να αντεπιτεθεί κατά του εισβολέα του", γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Richard Silverstein στο ιστολόγιό του. "Αν αντεπιτεθεί, οι ΗΠΑ θα το συνθλίψουν με τα πυρά τους, μέχρι η περιοχή να μοιάζει με πύρινη κόλαση.
Όλα αυτά είναι απίστευτα τρομακτικά. Ποτέ πριν, απ' όσο θυμάμαι, δεν έχουν θέσει οι ΗΠΑ τέτοιους όρους, ώστε να εξασφαλίζουν ουσιαστικά εκ των προτέρων την συμμετοχή της χώρας μας σε έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν. Οι πολιτικοί του Ισραήλ δεν θα πιστεύουν στα αυτιά τους με αυτή την χαρμόσυνη είδηση".

Τόσο η Ουάσιγκτον, όσο και το Τελ Αβίβ, ελπίζουν σε μια επανάληψη της "Επιχείρησης Orchard", του χτυπήματος του Ισραήλ σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας το 2007, που ωστόσο δεν προκάλεσε σημαντικής έκτασης αντίποινα από το καθεστώς Assad. Απ' εναντίας, η πολεμική αεροπορία του Ιράν σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, είναι κατώτερη μόνο από αυτήν του Ισραήλ στην περιοχή. Όσο για τις ικανότητες που διαθέτουν τα βλήματα αέρος - επιφανείας της Τεχεράνης, είναι κατά πολύ ανώτερες.


Πως θα χτυπήσει το ΙσραήλΈνα τρίτο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS Enterprise αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον 5ο Στόλο, που έχει σταθμεύσει στην περιοχή μετά την ολοκλήρωση μιας άσκησης εκπαίδευσης στον Ατλαντικό Ωκεανό. Βρετανικά και Γαλλικά πολεμικά πλοία θα είναι επίσης σε θέση να παράσχουν υποστήριξη, αν χρειαστεί.


Έχει αποκαλυφθεί επίσης ότι το πυρηνικό υποβρύχιο USS Annapolis και το αντιτορπιλικό USS Momsen μάλλον κατευθύνονται και αυτά προς τον Περσικό Κόλπο, ώστε να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης επίθεσης εναντίον του Ιράν.


Είναι γνωστό εδώ και εβδομάδες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποστείλει τα αεροπλανοφόρα Lincoln και Vinson, τα οποία ήδη βρίσκονται στα Στενά του Ορμούζ, παρά την προειδοποίηση του Ιράν ότι δεν θα επιτρέψουν την διέλευση άλλων αμερικανικών πολεμικών πλοίων από τα στενά. Η απειλή της Τεχεράνης να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, μια κίνηση που οπωσδήποτε θα προκαλέσει χάος στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, έχει χαρακτηριστεί ως "κόκκινη γραμμή" από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Την εποχή αυτή, οι ΗΠΑ διεξάγουν τις μεγαλύτερες ναυτικές ασκήσεις που έχουν οργανώσει εδώ και μια δεκαετία. Η κοινή άσκηση ναυτικού και πεζοναυτών, γνωστή με την ονομασία "Bold Alligator", είναι ακόμη σε εξέλιξη στα ανοικτά των ακτών της Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας, και είναι σαφώς προσανατολισμένη προς την προσομοίωση μιας ναυτικής σύγκρουσης με τις ιρανικές δυνάμεις, παρά τους επίσημους ισχυρισμούς για το αντίθετο.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας Debka File, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν αποστείλει 50.000 στρατιώτες, έτοιμους για "κάθε ενδεχόμενο", μέχρι το Μάρτιο, ενώ άλλοι 50.000 ετοιμάζονται, με προορισμό δύο στρατηγικής σημασίας νησιά στη νότια έξοδο των Στενών του Ορμούζ. Επιπλέον, 15.000 στρατιώτες βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα στο Κουβέιτ.


Η Τεχεράνη σχεδιάζει και άλλες ναυτικές ασκήσεις στα στενά στο τέλος αυτού του μήνα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν περίπου 1.000 νάρκες για να εμποδιστεί η διέλευση από το στρατηγικής σημασίας πέρασμα των στενών, κατά μήκος 55 χιλιομέτρων. Οι ιρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχουν ήδη αποθηκεύσει 2.000 νάρκες για τον σκοπό αυτό.copyright©Prison Planet-Alex Jones'
Mετάφραση-Απόδοση: ΝΚ for kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: