Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Δύο Ρουμάνοι, πατέρας και γιος, βίασαν και σκότωσαν 85χρονη στην ΚρήτηΕξιχνιάστηκε από την αστυνομία η δολοφονία 85χρονης γυναίκας στην Επισκοπή της Κρήτης που συγκλόνισε το φιλήσυχο χωριό της Επισκοπής Πεδιάδος στην Κρήτη. Οι αρχές συνέλαβαν δύο Ρουμάνους, πατέρα και γιο, που διέμεναν παλιότερα στην Επισκοπή ως δράστες της στυγερής δολοφονίας.
Οι Ρουμάνοι..., όπως αναφέρει το cretalive.gr, έμεναν οικογενειακώς στην Επισκοπή, ενώ τα τελευταία χρόνια είχαν μετακομίσει στις Αγιες Παρασκιές, διατηρώντας ωστόσο δεσμούς με την Επισκοπή, την οποία επισκέπτονταν συχνά.
Οι δύο άνδρες προσήχθησαν, χθες το βράδυ, ενώ οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους κατόπιν αξιοποίησης γενετικού υλικού. Ο 45χρονος πατέρας και ο 18χρονος γιος από τη Ρουμανία έχουν ήδη ομολογήσει την πράξη τους.
H άτυχη 85χρονη, πριν βρει το θάνατο από τα χέρια των Ρουμάνων, έπεσε θύμα βιασμού από τοn 45χρονο πατέρα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ασέλγεια κατά φύση και παρά φύση σε βάρος της γυναίκας, έστω και αν δεν διαπιστώθηκε εξαρχής ο βιασμός, καθώς δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια.
Οι δύο Ρουμάνοι ήταν από τους πρώτους που προσήχθησαν, από σύνολο 44 ατόμων, και ήταν ψηλά στη λίστα των υπόπτων καθώς ο 45χρονος ζούσε ως το 2009 στην Επισκοπή, κοντά στο σπίτι της ηλικιωμένης και μάλιστα, δεν είχε επιδείξει "καλό πρόσωπο" στο χωριό.
"Κάναμε τη ληστεία, όχι το φόνο"
Οι δύο Ρουμάνοι στην απολογία τους παραδέχτηκαν τη ληστεία, όχι όμως και τη δολοφονία, ενώ ο 45χρονος αρνείται και ότι ασέλγησε σε βάρος της.
Ωστόσο, βρέθηκε στη γυναίκα γενετικό υλικό του 45χρονου, καθώς και σε ένα ύφασμα, ενώ γενετικό υλικό του 18χρονου βρέθηκε σε αναψυκτικό που ο νεαρός ήπιε κατά την παραμονή του στο σπίτι και κατόπιν άφησε πάνω στο ψυγείο.
Ο πατέρας, που θεωρείται ότι είχε τον "πρώτο λόγο" στην υπόθεση αρνείται ότι μπήκε πρώτος στο σπίτι και ακινητοποίησε τη γιαγιά, δείχνοντας τον γιο του, ενώ αντιστρόφως ο 18χρονος αναφέρει ότι ο πατέρας του μπήκε πρώτος και ακινητοποίησε τη γιαγιά.
Οι αστυνομικοί κλίνουν, προς την εκδοχή να είχε τον κυρίαρχο ρόλο να είχε ο 45χρονος, ο οποίος άλλωστε είχε λόγους να δέσει τα μάτια της 85χρονης, η οποία τον γνώριζε, ενώ αντιθέτως δε γνώριζε τον 18χρονο.
Οι δύο Ρουμάνοι νόμιζαν ότι η ηλικιωμένη είχε χρήματα στο σπίτι, και με αυτό το κριτήριο την επέλεξαν ως "στόχο". Αφού έφτασαν στο χωριό, περιπλανήθηκαν στα σοκάκια και κατόπιν πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, το οποίο ήταν ανασφάλιστο, με πόμολο να υπάρχει και εξωτερικά της πόρτας. Σύμφωνα με τον 18χρονο, ο πατέρας του μπήκε μέσα στο σπίτι, ακινητοποίησε και έδεσε την 85χρονη, ενώ ο γιος βγήκε έξω σε ρόλο τσιλιαδόρου.
Εκτιμάται ότι εκείνη την ώρα ο 45χρονος βίασε την άτυχη γυναίκα. Φεύγοντας από το σπίτι, της έλυσαν τα χέρια, καθώς όπως κατέθεσαν "δεν είχε πια δυνάμεις αντίστασης", ενώ ο πατέρας είπε ότι όταν έφυγαν, η γυναίκα ανέπνεε.
Αφού πήραν τα κλειδιά του ψιλικατζίδικου, έφθασαν εκεί, και ο 45χρονος έβαλε σε μια σακούλα τσιγάρα. Στη συνέχεια, πατέρας και γιος επέστρεψαν στο σπίτι του, ο μικρός κοιμήθηκε, ο πατέρας έφυγε για να κρύψει τα τσιγάρα και επέστρεψε στο σπίτι.
Στο σπίτι των δύο Ρουμάνων, μάλιστα, οι αστυνομικοί βρήκαν κάποια από τα τσιγάρα, όχι όμως χρήματα, κάτι που επιβεβαιώνει το ότι η γυναίκα δεν είχε χρήματα στο σπίτι.
Εν τω μεταξύ το χωριό είναι ακόμη ανάστατο, αναζητώντας τώρα το άτομο που "ενημέρωσε" τους Ρουμάνους ότι η άτυχη γυναίκα είχε σηκώσει χρήματα από την τράπεζα για το μνημόσυνο του εγγονού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: