Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Απειλεί με πολιτική κανονιοφόρων η Αγκυρα!


 Με έναν προκλητικό τίτλο η  Sabah  αποτυπώνει την νέα πολιτική της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο και την πολιτική κανονιοφόρων που εφαρμόζει:«H Μεσόγειος γίνεται τουρκική λίμνη»  γράφει με αφορμή αποφάσεις που πήρε  κατά την τελευταία συνεδρίαση του τοΣυμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας.

Η εφημερίδα αναφέρει...
ότι η Άγκυρα αποφάσισε να αναλάβει δράση όταν η «νότια Κύπρος» και το Ισραήλ αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνες φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενες –όπως γράφει- περιοχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία θα δημιουργήσει μια αποτελεσματική «Μεσογειακή Ασπίδα» με επίκεντρο τον ενεργειακό κόμβο του Τσεϊχάν και στο πλαίσιο αυτό θα επεκταθούν και θα εκσυγχρονιστούν κάποιες ναυτικές βάσεις της στην Μεσόγειο.Αναφέρει επίσης ότι το ΣΕΑ συμφώνησε να ξεκινήσει επιχειρήσεις αναγνώρισης στην ανατολική Μεσόγειο, παρόμοιες με εκείνες που διεξάγει στο Αιγαίο υπό την ονομασία «Μακρύς Ορίζοντας»  .

Ακόμα γράφει ότι στο πλαίσιο της «Μεσογειακής Ασπίδας» η Τουρκία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου με την «ΤΔΒΚ» και ξεκίνησε σεισμικές έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές οι οποίες περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό παρόμοιων ερευνών των Ε/κ.

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι η παράμετρος ασφαλείας της «Μεσογειακής Ασπίδας» περιλαμβάνει ανάπτυξη στην περιοχή πρόσθετων σκαφών της ακτοφυλακής, φρεγατών και τορπιλάκατων . Συγκεκριμένα αυξάνονται ο αριθμός των φρεγατών από 2 σε 4 , ο αριθμός τορπιλακάτων από 3 σε 5 και ο αριθμός των πλοίων της ακτοφυλακής από 1 σε 3. Θα παράσχει επίσης υποστήριξη στην «Ασπίδα Μεσογείου» στοιχεία των αεροπορικών δυνάμεων.

 Επιπροσθέτως η Τουρκία, που  χρησιμοποιεί  προηγμένη τεχνολογία για την παρακολούθηση κάθε δραστηριότητας στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στο Αιγαίο, θα ξεκινήσει ,λέει, παρόμοια εποπτεία των κινήσεων στην ανατολική  Μεσόγειο.

 

http://www.prionokordela.gr/page/3/

Δεν υπάρχουν σχόλια: