Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Καταστροφή Τ/Θ σχηματισμών του εχθρού με τα "μάτια" του SPEWER (βίντεο)Άσκηση καταστροφή κινούμενων τεθωρακισμένων φαλαγγών του εχθρού με πυρά πυροβολικού κατευθυνόμενα από UAV Sperwer εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Πεδίο Ασκήσεων «Αμπελώνας», στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, την προηγούμενη Τετάρτη ...
25 Απριλίου 2012.  Στην άσκηση συμμετείχε μία μονάδα UAV Sperwer και στοιχεία πυροβολικού, τα οποία συνεργάστηκαν με το αερόχημα για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στον εντοπισμό και στην πρόσκτηση των στόχων.
Οι βολές ήταν απόλυτα επιτυχημένες δεδομένης της δυσκολίας που υπάρχει στην καταστροφή κινούμενου στόχου σε αποσπάσεις 20 χλμ. Το UAV εκτοξεύτηκε με την βοήθεια του καταπέλτη και ακολούθως
πέταξε πάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος μεταδίδοντας σε αληθινό χρόνο την εικόνα από το πεδίο βολής μέσω του συστήματος ζεύξης δεδομένων.

Το αερόχημα χρησιμοποιήθηκε για την παρατήρηση του πεδίου της άσκησης, την επιλογή και την κατάδειξη των στόχων αλλά και για την παρατήρηση και διόρθωση των πυρών των πυροβόλων. Χάρις στα δεδομένα που τα αεροχήματα μετέδιδαν οι πυροβολητές μπορούσαν να εκτελέσουν τα πυρά τους με εγκαιροφλεγή βλήματα κατά των στόχων.
Στο βίντεο φαίνεται το UAV Sperwer να επιτηρεί την περιοχή που θα πραγματοποιηθούν οι βολές και ακολούθως η εκτέλεση δύο βολών από το πυροβολικό. Μετά την ολοκλήρωση των βολών το UAV Sperwer επέστρεψε στο σημείο από όπου είχε εκτοξευτεί και προσγειώθηκε με την χρήση του αλεξιπτώτου και των ειδικών μπαλονιών που διαθέτει για την ομαλή προσγείωση του. 

 defence net

Δεν υπάρχουν σχόλια: